Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на ПСА

центровете за бежанци

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Това каза премиерът акад. Николай Денков, след като Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия.

“Вероятно ще бъде изпратено утре. Там има аргументи и те са достатъчно ясни. Когато тече съдебно дело, не е редно да се коментира кое е правилно, и кое – не. Това ще каже съдът. Оспорва се както допустимостта на съответното искане, така и по същество решението на първа инстанция”, добави той. 

„Това е още един признак, че паметникът разделя обществото. Особено в София – той създава проблеми отдавна. Това как кой е решил да отпразнува не е моя работа да коментирам. Не съм го правил, не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано и съдържателно това. Но е още една илюстрация на това, че част от хората не искат този паметник и се радват, че той вече не е там“, коментира той торта с лика на Паметника на Съветската армия, която от „Да, България“ и ДСБ разрязвали.

По темата с корабите „Руен“ и „Галакси Лийдър“ Денков коментира: „Преговаря се, но преговорите докато не завършат, е по-добре да не се предоставя допълнителна информация. В случая с хутите се преговаря с политическото ръководство на хутите. В случая със сомалииските пирати става дума за откуп. Разговорите са на ниво фирма и съответните пирати с посредници. Двата случая са съвсем различни“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст