Протест заради Шенген, български евродепутат тръгна с камион през Европа

Андрей Новаков

Евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион в знак на протест срещу отказа за Шенген. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство.

„В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта „Батровци”. Това, което виждаме тук, е отвъд въображението. Опашката е поне 2 дни. Така изглежда Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е крайно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблемни граници. Критиките, които се отправят към България по отношение на пазенето на границите, са смехотворни. Шофьорите спят на ротационен принцип, за да пазят камионите от мигранти. Освен приемането на бюджета, до края на мандата предстоят законодателни предложения, с които България може да покаже характер”, сподели в ефира на Нова телевизия Новаков. Според него страната ни отдавна е готова да влезе в Шенген.

„В кулоарите на парламента се усеща, че голямата беля вече се е случила. Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблема. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран”, уточни той.

По думите му това, че Нидерландия е казала „да” на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има шанс да влезе в шенгенското пространство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст