ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Храна и топли напитки раздават от Столичната община на хора без подслон до 31 декември

бездомни

Топли напитки и храна за хората без подслон, които отказват да бъдат настанени в общинските центрове за временно настаняване, ще осигурява Столичната община до 31 декември.

Искаме да се погрижим за хората, които живеят на улицата, но отказват да използват социалните услуги на общината и центровете за временно настаняване. Всеки ден – от 21 до 31 декември, те ще могат да получат сандвичи и топъл чай в двора на столичния храм „Света Параскева”, на ул. „Георги С. Раковски”, каза Надежда Бачева – заместник -кмет по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“.

Храната ще се раздава във времето от 12:00 ч. до 14:00 ч., допълват от Столичната община.

Социалните работници ще информират и нуждаещите се от дом за възможността да нощуват в центровете на временно настаняване и за услугите, които се предоставят там. 

Екипите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община ще бъдат снабдени с пакети с храна и напитки, които да раздават на бездомните хора при обичайните обходи на града, както и да ги информират за пункта в двора на храм „Света Параскева”. 

Общината предоставя подслон за бездомни лица и семейства в три Центъра за временно настаняване в София. В тях на нуждаещите се граждани се осигурява подслон, подкрепа от социални работници със съдействие за регистрация в бюрата по труда; съдействие за издаване на документи за самоличност, осъществяване на връзка с близките им, както и свързване с дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия им адрес.

Гражданите могат да подават сигнали за нуждаещи се на телефон 112, както и на Контактен център на Столичната община – 0700 17310. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст