ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Руди Джулиани поиска обявяване в несъстоятелност, след като го осъдиха за 148 млн. долара

руди джулиани тръмп

Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп е осъден за наклеветяване на две служителки

Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани инициира вчера съдебна процедура за обявяването си в несъстоятелност, предадоха Ройтерс и БТА.

Джулиани подаде молба до съда броени дни след като бе осъден да плати обезщетение от 148 милиона долара на две служителки на избирателната комисия в щата Джорджия заради това, че ги е оклеветил във връзка с президентските избори в САЩ през 2020 година. Става дума за неверни обвинения, че служителите са участвали във фалшифицирането на изборите, с което била открадната изборната победа на бившия президент Доналд Тръмп.

Джулиани беше юрист на бившия президент, но вече не работи за Тръмп.

Бившият кмет на Ню Йорк натрупа огромни дългове заради работата си като юрист на Тръмп. Освен това срещу него има и наказателни обвинения в щата Джорджия, отбелязва Ройтерс.

В подадената до Съда на САЩ по несъстоятелността в Ню Йорк молба Джулиани съобщава, че е натрупал задължения между 100 и 500 милиона долара и че активите му са между един милион и десет милиона долара.

Говорител на Джулиани заяви, че подадената молба за обявяване в несъстоятелност ще даде възможност на бившия кмет да обжалва решението, с което бе осъден да плати обезщетението за 148 милиона долара, като в същото време процедурата по несъстоятелност ще гарантира справедливото третиране на останалите му кредитори.

“Едва ли някой наистина е допускал, че кметът Руди Джулиани ще може да плати такова голямо обезщетение”, каза говорителят Тед Гудман.

Американското законодателство за несъстоятелността предвижда възможности физическите лица и компаниите да заличават или преструктурират задълженията си. Подадената от Джулиани молба ще сложи пауза на всички висящи срещу него граждански производства.

Съществува опасност обаче той да не успее да се измъкне от плащането на обезщетението на служителките на избирателната комисия в Джорджия, тъй като съществува съдебна практика, според която задълженията, произтичащи от оклеветяване, не може да бъдат заличавани, ако длъжникът е действал “съзнателно и злонамерено”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст