ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Музиканти и артисти подкрепят “Българската Коледа” с благотворителен спектакъл в Народния театър

Тази вечер, на 25 декември, от 20.00 часа в Народния театър “Иван Вазов” ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл “Българската Коледа”. Той ще премине под патронажа на президента Румен Радев и ще бъде предаван директно по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Инициативата “Българската Коледа” се провежда за 21-ви път е в подкрепа на детската хирургия.

„Българската Коледа “ има амбицията да осигури за клиниките по детска хирургия пулсоксиметри  с вграден софтуер за неинвазивно проследяване на параметър „Хемоглобин” и параметър „PVI” (Индекс на променливост на оросяването) и модул за неинвазивен мониторинг на кръвно налягане при деца. Използването на този изключително модерен апарат при операции с голяма кръвозагуба ще даде допълнителни възможности за реакция на екипите в критични ситуации.

„Българската Коледа“ може да помогне със закупуването на интраоперативна апаратура – интраоперативен ултразвук и ендоскопза УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Интраоперативният ултразвук за неврохирургични интервенции би подобрил ориентацията при хидроцефалии и мозъчни тумори. Болницата се нуждае и от анестезиологичен апарат за провеждане на обща анестезия при ендоскопски диагностични и оперативни процедури на деца.

Неонатологичните отделения в страната имат нужда от полифункционални монитори. Понастоящем се ползват главно пулсоксиметри – монитори проследяващи два жизнено важни показателя – сърдечната честота и насищането на кръвта с кислород. Полифункционалните монитори включват, освен тези двата, и други жизненоважни показатели като дихателна честота, неинвазивно систолно и диастолно кръвно налягане и температура.              

В клиниката по педиатрия на УМБАЛ “Лозенец” се лекуват деца с имунен дефицит и деца с белодробни заболявания. Поемат се и пациенти с неясна белодробна патология. Клиниката се нуждае и от апарат за импулсна осцилометрия с модул за спирометрия и компютърна статистическа обработка.

В отделението по неонатология на същата болница липсват неонатален траспортен инкубатор и транспортен неонатален респиратор, а тя би била изключително полезна за междуболничен транспорт в рамките на София и страната. Тя би била най-добрата опция за навременен и сигурен транспорт на критично и хирургично болни новородени до най-близкото специализирано лечебно зведение.

Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив, и УМБАЛ “Лозенец” се нуждаят от апарат за определяне състава на тялото, телесната вода и нейното разпределение в телесните пространства. Апаратът е необходим за отделението по гастроентерология и нефрология, както и за отделението за интензивно лечение на клиниката по педиатрия.

В клиниките по неонатология към СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ и УМБАЛ „Ст. Киркович“ – в град Стара Загора, се лекуват новородени деца от цялата страна, нуждаещи се от интензивно лечение и специализирани диагностични и терапевтични процедури. Значителна част от тях са със заболявания на ЦНС, които изискват комплексна образна и електрофизиологична диагностика. За подобряване на диагностиката при новородени деца с неврологични заболявания клиниките имат необходимост от апарат за провеждане на електроенцефалография. Наличието на такава ще улесни диагностичния и терапевтичен процес.

Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – в град Плевен, се нуждае от комплект за ригидна и флексибилна бронхоскопия за екстракция на чужди тела при деца и подрастващи под директен видеоконтрол с HD резолюция. Чуждите тела в трахея и бронхити при деца е свръх спешно животозастрашаващо състояние, което изисква извършването на ригидна бронхоскопия в неотложен и спешен порядък за екстракцията им.

Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, отделение по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ се нуждае от фибробронхоскоп. В отделението постъпват за лечение болни с обширни изгаряния от цялата страна. При голям процент от тези болни има затруднение при интубациите, поради оток, инхалация на пушечни газове и физиологични особености при някои пациенти, което застрашава живота им. Използването на видеоларингоскоп ще оптимизира работата в операционните зали, както и при прием на болен в шокова зала.

Отделението по детска неврохирургия на същото лечебно заведения се нуждае от невроендоскоп и приложените към него инструменти за миниинвазивна хирургия – подходящ за краниална и спинална хирургия. Отделението е едно от водещите в страната, в което се лекуват всички заболявания на централната и периферна нервна система – онкологични, съдови, аномалии в развитието, гръбначни заболявания и др.

В Отделението по детска урология към УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов” се лекуват деца с вродени малформации на пикочополовата система и техните усложнения, туморни заболявания на бъбреците, пикочен мехур и тестисите, бъбречно камена болест. Отделението се нуждае от ехографски апарат от най-ново поколение, с който ще се постигне точно диагностично и лечебно поведение.    

Зрителите на празничния концерт могат да помогнат за закупуването на изброените апарати, като изпратят SMS на номер 1117.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст