ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Германия се подготвя за размирици и насилие в новогодишната нощ

берлин бранденбургска врата полиция германия полицаи

Полицията ще бъде на терен в потенциални горещи точки, за да демонстрира “масирано присъствие”

Председателят на Германския полицейски синдикат очаква повторен изблик на размирици и насилие в новогодишната нощ и каза, че политиците не са успели да предотвратят очаквания хаос, предадоха ДПА и БТА.

“След миналогодишното насилие в Берлин …  всеки знае, че нещо не е наред в нашето общество. Просто трябва да реагираме на това”, каза в публикувана днес статия във вестник “Райнише пост” председателят на синдиката Йохен Копелке.

Полицията ще бъде на терен в потенциални горещи точки, за да демонстрира “масирано присъствие”, допълни той.

В Германия фойерверки за Новата година могат да бъдат закупени законно само през последните три дни от годината и само в определени количества.

“Политиците ни подведоха”, каза Копелке и добави: “Защо най-накрая не ни дадат законни средства да се справим с тези, които предизвикват насилие? И защо не забранихме продажбата на фойерверки за новогодишната нощ, както е забранена през останалата част от годината?”.

Единственият фойерверки, който могат да бъде закупен законно в Германия през цялата година е бенгалският огън, посочва ДПА.

Миналата година наред с фойерверките по улиците имаше случаи на атаки с пиратки и други нападения срещу полицейски служители, пожарникари  и парамедици в някои квартали на Берлин и други големи градове. Инцидентите предизвикаха възмущение в цялата страна, отбелязва ДПА.

Тази година в новогодишната нощ в Берлин ще се проведе най-голямата полицейска операция “от десетилетия”, каза пред ДПА полицейски комисар Барбара Зловик. В други градове се очаква също да има засилено полицейско присъствие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст