ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски сигнализира МВР и ДАНС за работещ у нас екип на “Русия 1”

проруски ботове

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски е подал сигнал до Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция “Национална сигурност” за работещ на територията на България екип на забранената в Европейския съюз телевизия “Русия 1”.

От пресцентъра на ДПС посочват, че за качените в YouTube материали, заснети в центъра на София, сигнал са подали бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и журналисти чрез медийни публикации.

„Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на Европейския съюз, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София“, посочва Делян Пеевски в своето писмо.

Той изразява острото си възмущение от този акт, като настоява ръководството на МВР и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай.

Пеевски напомня още, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на българското национално радио. 

Пеевски е категоричен, че очаква ръководството на държавната агенция “Национална сигурност” да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст