ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преговорите за председател на Столичния общински съвет приключиха без резултат

СОС Столична община Георги Георгиев Антон Хекимян

Няма категорично решение за проблемите в Столичния общински съвет (СОС).

Това стана ясно след след срещата на политически групи в СОС, която беше организирана от общинските съветници от “Синя София” и от общинския съветник Карлос Контрера.

На срещата присъстваха представителите на политическите групи на ГЕРБ, ПП-ДБ, “Спаси София”, КОД, ИТН, “Синя София” и Карлос Контрера от ВМРО. 

Общинските съветници на “БСП за България” и “Възраждане” не присъстваха на срещата.

“Изборът на временен председател е рисково. На нас ни се предлагаха разпределения на комисиите, което е разпределение на порциите, поне ние така го приемаме, защото да разпределяш комисиите не само между партиите, представени на тази среща, но и между всички в Столичния общински съвет, определено означава разпарчатосване на властта. А властта в този момент има два, а може би и повече центъра“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

Колегата му Георги Георгиев обясни, че от ГЕРБ искат ясно мнозинство, базирано на ценности, а не такова, което е плаващо. По думите му на едно заседание се вземат 100 решения, а 100 плаващи мнозинства са непостижими и всички го знаят. Според него изборът на председател няма да отпуши работата, ако няма ясно мнозинство. Той допълни, че съвениците трябва да се определят – леви ли са или са десни. 

Пламен Данаилов от ИТН коментира, че от ПП-ДБ са се изказали, че са готови на коалиционно споразумение, което все пак е стъпка в правилната посока. Той добави, че временното решение не е най-добро, но все пак е решение, за да заработи Общинският съвет.

От своя страна Вили Лилков, които е сред организаторите на срещата, заяви, че е оптимист, въпреки че на моменти тонът между ПП-ДБ, „Спаси София“ и ГЕРБ е бил доста остър.

Карлос Контрера се съгласи с Вили Лилков, че на 11 януари има шанс да бъде избран председател на Столичния общински съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст