ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края, заяви Пламен Димитров

“Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края. Устойчивото финансиране е много важно. Бюджет 2024 като цяло не е лош.” Това заяви пред NOVA NEWS президентът на КНСБ Пламен Димитров.

“Инфлацията беше покрита с ръста на средната работна заплата, по данни на НСИ. Тя обаче продължава да расте. Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво se купува от магазина. 40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева. С тези възнаграждения не можем да задържим тези, които работят у нас”, каза Димитров.

По думите му, около 350 млн. лева все още липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. “В земеделието нямаме никакви увеличения на заплатите, градският транспорт наскоро получи някакви средства. Там остава напрежението. В здравеопазването също няма ръст. В този сектор през януари също ще има напрежение със сигурност. Проектната готовност по капиталовата програма е доста ниска. Държавните структури има голям риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част”, смята президентът на КНСБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст