ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов е категоричен: ако има министри, които не са се справили, ще си ходят

Бойко Борисов

Бойко Борисов обясни, че е възможно да има смяна на министри при ротацията на кабинета. По думите на лидера на ГЕРБ обаче до тази стъпка ще се стигне след анализ, който да покаже дали министрите са се справили със задачите си.

Преди няколко месеца Борисов изрази недоволството си от седем-осем министерства, но без да изпада в конкретика. Днес той подчерта, че в следващите седмици с особено внимание ще бъде следена работата на Андрей Цеков, тъй като в рамките на тази седмица той трябва да изготви плана и правилата за проектите за общините, за които бяха отпуснати около 3 млрд. лева в държавния бюджет. Именно министърът на регионалното развитие попадна под прицела на недоволството на Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли спекулациите, че ще бъде следващия премиер. Борисов все пак не пропусна да изтъкне, че България “си имаше добър министър-председател”, очевидно визирайки себе си. “Има ясно разписано споразумение Денков – Габриел, при ротацията Габриел – Денков”, добави Борисов и подчерта, че сега е по-добре да се съсредоточи върху работата с партиите, с хората и структурите.

Борисов смята, че хаосът по границите е попречил на страната ни да влезе в Шенген. Освен това той отчете, че има “малки грешки” по пътя ни натам. “Засега Калин Стоянов смятам, че се справя много добре. Изрично трябва да благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, написа писмо и застана зад България. Изпълнили сме условията, само трябва да покажем, че пазим надеждно границата”, каза той, напомняйки за гонките с мигранти.

Според Борисов еврозоната е постижима. “Ние бяхме на входа преди 3 години. Влизането в Европейския банков съюз е тежка задача. Трябва да работим заедно, защото инфлацията е проблем”, добави той.

Относно проверките в складовете на “Лукайл”, които започнаха вчера, лидерът на ГЕРБ коментира, че се надява това да доведе до сваляне на цената на горивата. “След като години наред имаха свръхпечалба “Лукойл”, мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. От какво се притесняват, ако всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претоварват. Години наред ни взимаха по 1 лв. на всеки литър гориво”, обясни бившият премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст