Армията купува автобуси за над 27 млн. лева

6 май ГергьовденПразник на българската армияПарад войници

Автобуси за малко над 27 милиона лева без ДДС купува армията за поделенията си. Обществената поръчка приключва в началото на февруари.   

По информация на БНР Министерството на отбраната иска да купи 111 автобуса. Те са предназначени за военно формирование в Негушево, където е бригада “Логистика”, отговаряща за съхранението на материалните средства на Българската армия. Предвидено е рамковият договор да е за четири позиции. 

Един от вариантите е ведомството да плати до 100% авансово от стойността на конкретния договор. Друг вариант е да разсрочи плащанията към избраната фирма. Нейното ръководство трябва да представи декларация по европейски образец, че не е свързано с Русия и не е регистрирано там. Документацията е публикувана в електронния портал за обществени поръчки. 

В последния доклад за отбраната от 2022 г. е отчетено, че незадоволителното техническо състояние на наличната морално и физически остаряла и оперативно несъвместима съветска техника и въоръжение води до негативно влияние върху подготовката и поддържането на съществуващите оперативни способности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст