Илон Мъск прогнозира, че 2024 г. ще бъде още по-луда

дау джоунс фондова борса акции

Моята прогноза е, че “2024 г. ще бъде още по-луда”, написа Мъск в X (бивш Twitter). Защо точно, той не уточнява. Така бизнесменът коментира публикация на един от потребителите на платформата, който се интересува какво да очаква през новата година и дали „е възможно да се получи нормална година след четири години лудост“.. 

По-рано Financial Times прогнозира, че X, който Мъск беше придобил преди това, ще фалира през 2024 година. Отбелязва се, че собственикът на SpaceX и Tesla може да подаде молба за банкрут на фона на конфликт с рекламодатели, надявайки се все пак да запази контрола над компанията.

В същото време Bloomberg съобщи, че Мъск е спечелил 95.4 милиарда долара през 2023 г. и продължава да води класацията на 500-те най-богати хора в света. Това беше улеснено от успеха на други две негови компании – SpaceX и Tesla.

Датската Saxo Bank всяка година публикува “шокиращи прогнози” за следващата година. Те се отнасят до поредица от малко вероятни и подценени събития, поради които „световните пазари могат да бъдат обхванати от мощна вълна“. За 2024 г. банкови анализатори прогнозираха, например, „края на капитализма“ в Съединените щати и издигането на Робърт Кенеди на президентския пост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст