Очаква се тази година делата за смъртта на Ани, Явор и на 15-годишния Филип да стигнат до съда

 Очаква се през новата 2024 година до съд да стигнат две дела за тежки катастрофи със загинали млади хора.

Смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека на столичния булевард “Сливница” и на 15-годишния Филип, прегазен също на пешеходна пътека на метри от МВР, предизвикаха през миналата година многодневни протести с настояване за спешни мерки за овладяването на войната по пътищата.

Още за разследването на двете тежки катастрофи: 

24-годишната Анна-Мария Милчева и нейният годеник Явор Стоянов – на 22 години, загубиха живота си след удар от водач с шофьорска книжка на 3 месеца, който се е движел със 102 км в час.

Тогава 19-годишният Адриан Антонов е ученик в 12 клас. При първоначалното си задържане каза, че не е видял никого на платното и изрази съжаление за случилото се.

Остана в ареста два месеца, колкото е максимално разрешеният срок при причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

На въпрос на БНР от прокуратурата казаха, че назначената по делото съдебно-техническа експертиза е готова и предстои внасянето на обвинителния акт срещу Антонов. 

Продължава разследването на катастрофата от миналия август, в която пиян шофьор с висока скорост прегази на пешеходната пътека на столичната улица “Шишман” 15-годишния Филип.

Петър Тодоров е обвинен, че е причинил смъртта на детето при евентуален умисъл.

От вечерта на катастрофата той е в ареста, а разследващите очакват резултатите от назначената комплексна съдебно-техническа експертиза, за да приключат делото и то да бъде внесено в Софийския градски съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст