Пътят между Мездра и Лютидол остава затворен до средата на януари

път ремонт пътища

Причината е в продължаващите строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път  I-1 Мездра – Ботевград

Участъкът от път I-1 между Мездра и Лютидол остава затворен за движението в двете посоки до средата на януари 2024 година, обявиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Временната организация в отсечката от 160-ти до 172-ри км е съобразена с графика на строителя поради продължаващите строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път  I-1 Мездра – Ботевград, които не позволяват безопасно преминаване на моторните превозни средства. Срокът за завършването му е юни 2024 година.

След този срок трафикът в участъка ще бъде възстановен в рамките на ограниченията, заложени във временната организация на движение, уточняват от пътната агенция.

Преминаването по този участък от пътя е организирано двупосочно в две платна и двупосочно в едно платно с ограничение на скоростта според спецификата на отделните участъци.

Удължаването на срока на временната организация за движение е поради непредвидени обстоятелства, възникнали по време на строително-монтажните работи като необходимост от извършване на археологически проучвания в части от трасето, както и за изготвянето и одобрението на нов парцеларен план в зоната на инженерните мрежи и пътните възли. Това се налага заради преработването им като пътни възли на две нива, за да се повиши безопасността на движение по бъдещето трасе. 

Пълното затваряне на отсечката е необходимо и поради това, че платното в посока Видин, в участъка между 161-ви и 172-ри км, се изгражда в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път.

За изпълнението на всички планирани дейности по проект за удвояване на пътния участък се извършват и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни дейности. Безопасното им извършване налага пълно затваряне на участъка, като по този начин се цели избягване на сериозни опасности и предпоставки за пътно-транспортни произшествия, посочват от агенцията.

Обходните маршрути при изпълнението на строителните работи са същите както и досега. Като такива шофьорите могат да използват и други републикански пътища, като спазват действащата за тях постоянна организация на движение.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ коментират, че спирането на движението е необходимо, за да се осигури както безопасността при пътуването, така и строителна площадка за модернизацията на трасето, което ще е двойно по-широко от настоящото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст