ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Временен председател на СОС до гласуването на бюджет предлагат общинари

СОС заседание

Столичният общински съвет да си избере временен председател до приемането на бюджет на Столична община за 2024 г., след което той да се оттегли от поста. Това предлагат в свое писмено обръщение към колегите си общинските съветници от “Синя София” проф. Вили Лилков, Ивайло Йонков и Иван Сотиров, както и Карлос Контрера от ВМРО.

Според тях, натрупаните проблеми от ситуацията се увеличават и скоро ще бъде невъзможно да бъдат пренебрегвани.

“Докладите и преписките в СОС от кмета на Столична община, районните кметове, главния архитект, както и от гражданите, се увеличават с всеки изминал ден и много от проблемите на общината не се решават”, се казва в обръщението.

Общинарите настояват още СОС да изиска от кмета Васил Терзиев да внесе Програма за управление и реформи и нова структура на общинската администрация, а всяко заседание да започва с първа точка изслушване на кмета по актуални въпроси.

Предложението включва и изготвяне на оперативна работна програма на СОС за 2024 г., както и до приемането на Бюджета за 2024 г. в дневния ред на заседанията на СОС да се включват само доклади, които са единодушно подкрепени от членовете на Председателския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст