ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възстановяване на доверието” е темата на тазгодишния форум в Давос

Петдесет и четвъртото годишно съвещание на Световния икономически форум ще се проведе в швейцарския ски-курорт Давос-Клостерс от 15 до 19 януари. Темата на тазгодишната среща ще е “Възстановяване на доверието”.

Тя ще насочи вниманието към фундаменталните предпоставки за доверието, включително – прозрачност, последователност и отчетност. Събитието ще почетат над 100 държави, всички основни международни организации, хилядате партньори на Форума, както и лидерите на граждански сдружения, експерти, представители на младежки организации, предприемачи от социалната сфера и медии. На миналогодишната среща присъстваха 2700 лидери от 130 страни, включително 52 държавни и правителствени ръководители.

Конференцията ще предостави изключително важната възможност за дискусии по възможностите и въздействието на новите технологии върху вземането на решения и глобалното партньорство.

Обсъжданията ще се проведат по четири ключови теми, както следва:

  • постигане на сигурност и сътрудничество в разединения свят;
  • постигане на растеж и създаване на работни места за новата ера;
  • изкуственият интелект като движеща сила за икономиката и обществото;
  • дългосрочна стратегия за климата, природата и енергията.

Световният икономически форум е основан от швейцарския икономист от германски произход професор Клаус Шваб през 1971-а като фондация с идеална цел, която да насърчава световното сътрудничество по политическите, социалните и икономическите въпроси. Първоначално той се нарича Европейски форум за управление, а под сегашното си име съществува от 1987 година.

Професор Шваб избира швейцарския Давос за седалище на Форума като място за оттегляне от света, както и под влияние на романа “Вълшебната планина” на германския писател Томас Ман, който той пише докато съпругата му се лекува от белодробно заболяване в санаториума за туберколоза в планинския курорт. През годините Давос се превръща в синоним за световния елит.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст