ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 4 януари 2024 г.

шенген

Решението за приемането на България в морски и въздушен Шенген е публикувано от ЕС

Считано от днес Решението на Съвета на Европейския съюз от 30 декември 2023 г. за приемането на България и Румъния в Шенген по въздух и вода от 31 март 2024 г. влиза официално в сила. Това стана ясно след публикуването му в Официалния вестник на ЕС, съобщи БНР.

Регламентът от Дъблин за бежанците приключва, какъв се задава?

Развихрящата се истерия около информацията, че Австрия щяла да ни върне 6000 бежанци, много напомня на вица от времената на соца за износа на компютри “Правец” за Япония. Не били компютри, а компоти, и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали, гласи вицът.

Дойде ли наистина краят на управленското безхаберие по адрес на „Гранична полиция“?

След като години наред държавата си затваряше очите за проблемите на „Гранична полиция“ – а и на полицията по принцип – заради очакваното пълноправно присъединяване към Шенген (дано все някога се случи!) нещата най-после могат да се променят. Особено по отношение на кадровата обезпеченост и условията на труд. Това е похвално, но дано поне някой се сети и анализира причините, поради които от 30 и кусур години положението по границите е повече от плачевно.

Вече няколко общини вдигнаха местните данъци

Бургазлии ще плащат с 30 на сто повече данък сгради и такса смет. Предложението на местната администрация вече бе гласувано, макар и с много дебати.

България и Гърция имат отлични стратегически отношения, изтъкна Денков

Инфраструктура, транспорт и енергетика бяха във фокуса на днешната среща на премиерите на България и Гърция Николай Денков и Кириакос Мицотакис. Те проведоха разговор на четири очи в Атина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст