ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изгорелият самолет в Токио струва 105 млн. долара на “Джапан Еърлайнс”

джапан еърлайнс японски самолет япония катастрофа ханеда токио

Като по чудо всичките 379 души на борда му бяха евакуирани, след което самолетът изгоря напълно

“Джапан Еърлайнс” (Japan Airlines) оценява на около 15 милиарда йени (104,5 милиона долара) оперативната си загуба заради тежкия инцидент, при който на 2 януари самолет на японската авиокомпания се запали на писта на летище “Ханеда” в Токио, предадоха Ройтерс и БТА. 

Като по чудо всичките 379 пътници и екипаж, намиращи се на борда на “Еърбъс А350” на “Джапан еърлайнс”, бяха евакуирани, след като той избухна в пламъци и изгоря след сблъсък с по-малък самолет на японската бреговата охрана. 

Катастрофата възникна малко след приземяването на самолета на авиокомпанията. При нея загинаха петима души от екипажа на летателния апарат на бреговата охрана, като само капитанът му оцеля. 

“Джапан еърлайнс” съобщи, че стойността на изгорелия й самолет ще бъде покрита от застраховката му.  Японската авиокомпания посочи, че финансовата загуба, която очаква заради тежкия инцидент, ще се формира след коригиране на оценката за приходите й за финансовата година, приключваща на 31 март.

Американската корпорация Ей Ай Джи (AIG) e водещ застраховател в консорциум от компании, издал полица за “всички застрахователни рискове” за самолета “Еърбъс А350”, който е бил в експлоатация от две години. Това са съобщили източници от застрахователния бранш, цитирани от Ройтерс, според които максималният размер на обезщетението по тази полица е 130 милиона долара. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст