ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Росен Желязков: Ако кабинетът не е с мандата на ГЕРБ, то значи няма и ротация

Брифинг Росен Желязков

“Правителството трябва да подаде оставка при ротацията и рулетката с мандатите да се повтори”. Това заяви пред журналисти в Индия председателят на Народното събрание Росен Желязков.

“Ако не е мандатът на ГЕРБ, значи няма ротация”, категоричен бе той в отговор на въпрос дали ПП-ДБ са се съгласили с този вариант, предаде “Би Ти Ви”.

Желязков посочи по какъв начин ще бъде извършена ротацията: На 6 март премиерът Николай Денков подава оставката на цялото правителство, което се гласува от парламента. Тогава се завърта парламентарната рулетка и президентът започва консултации с всички парламентарно представени партии. След приключването им държавният глава връчва мандат на излъчен кандидат за премиер от първата политическа сила. Това ще бъде Мария Габриел от ГЕРБ, както категорично е заявявал Бойко Борисов досега”, обясни председателят на парламента.

Той направи прогноза, че настоящият финансов министър Асен Василев ще бъде вицепремиер, а министър-председателят Николай Денков вероятно ще се върне в просветното министерство.

След срещи с вицепрезидента на Индия и председателя на Долната камара на парламента Росен Желязков обобщи визитата си така: „Набелязахме няколко теми от двустранно естество – програмата за образование, култура и младежта, която трябва да бъде подписана, програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите.“

По думите му между двете държави няма нерешени въпроси. Стана ясно, че Индия търси подкрепа от България за кандидатурата си за непостоянен член на Съвета по сигурност на ООН.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст