ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Майката на починалата Даная обяви, че според “Медицински надзор” тя е виновна за смъртта на детето си

Одитният доклад на агенция „Медицински надзор“ за смъртта на починалата в “Пирогов” 15-годишна Даная е пълен с лъжи и манипулации. Това обяви майката на момичето – Ани Стоянова.
В профила си във “Фейсбук” тя написа и че в доклада – общо 52 страници – има много противоречия.

Стоянова изрази възмущението си от българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост.

“Одитът е готов. Мислите си, че виновни няма, ще ви изненадам, има! Виновна съм аз, защото съм неглижирала собственото си дете!” – удивена е Стоянова.

Тя добавя, че според доклада дъщеря й е починала, тъй като основното й хематологично заболяване е било неглижирано, а не защото три дни не е имало неврохирург, който да помогне на детето й да се справи с мозъчния оток. Именно заради него Даная е настанена в детската реанимация в “Пирогов”. Тъй като проблемът възникнал в началото на май, когато заради празниците – денят на труда и Гергьовден – неврохирурзите били в отпуска – на Ани Стоянова й се наложило да търси специалист със съобщение в социалните мрежи.

Майката на Даная уточнява, че във връзка с основното заболяване на детето й двете в продължение на една година всяка седмица били в ИСУЛ и тъкмо заради това тя не може да приеме упреците, че е неглижирала проблема на 15-годишната си дъщеря и заради това е виновна за смъртта й.

„Надявах се да има някаква справедливост, но такава няма. Сега се опитват да убият и мен с този доклад, не че аз вече не съм мъртва отвътре“, пише Стоянова.

След като Даная почина след тежка операция в “Пирогов”, извършена през май – след призива на майка й за помощ в социалните мрежи, Ани Стоянова взе решение дъщеря й да стане донор на общо четирима пациенти – бъбреците й бяха успешно трансплантирани на мъж и жена в “Александровска болница”, а роговиците й бяха присадени на две момчета. Освен това на името на Даная бе основана фондация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст