ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Експерт в Министерството на отбраната призна, че е виновен за непоканените депутати на водосвета на Богоявление

Министерство на отбраната

Министерство на отбраната публикува официална позиция по повод поисканата проверка от страна на председателя на Народното събрание Росен Желязков и възмущението на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски защо на тържествения водосвет на бойните знамена по случай Богоявление не са били поканени депутати.

“Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 г., Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол и не е променяна от над 20 години.

Поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично. Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и зам.-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана.”

“Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи. Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция.

Подчертаваме, че вратите на Министерството на отбраната с винаги отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната”, завършват съобщението си от ведомството на Тодор Тагарев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст