ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

С над 10 млрд. евро ще се финансират високотехнологични научни изследвания и иновации

Пари алфа българия закона за счетоводството търговският баланс параходство брп продажби кредити

Европейският съвет по иновации организира информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации в София по инициатива на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. В събитието ще участват европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана Иванова и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Информационният ден ще се проведе на 29 януари 2024 г., от 9:00 до 17:00 ч., в хотел Hyatt Regency.

Експерти на Европейския съвет по иновации да представят различните направления на програма „Хоризонт Европа“ и да разяснят възможностите за подкрепа на иноваторите и изследователите в дълбоките технологии. На компаниите ще бъде предоставена практическа информация как да направят кандидатурите си успешни. Освен това участниците ще имат възможността да се запознаят с опита на бенефициентите на ЕСИ – Accelerator и Pathfinder.

Европейският съвет по иновации е най-голямата инициатива на Европейската комисия  за подкрепа на иновации през целия жизнен цикъл от научни изследвания в ранен етап до доказване на концепция, трансфер на технологии, финансиране и разрастване на стартиращи фирми и малки и средни предприятия.

Чрез своите три инструмента – Pathfinder, Transition и Accelerator, Съветът предоставя финансиране на научни организации, стартъпи и малки и средни предприятия под формата на грантове и дялово участие/инвестиции, достигащи до 17.5 милиона евро за стартъп бенефициент.

Организацията разполага с бюджет от 10.1 млрд. евро за периода 2021-2027 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст