ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според ГЕРБ-СДС се създава измислена криза със завода за отпадъци в София

СОС Столична община Георги Георгиев Антон Хекимян

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет заявиха, че предвещаната от кмета на София Васил Терзиев криза с боклука нямало да се случи. Според общинския съветник Георги Георгиев се създавала “измислена криза” със завода за отпадъци, за да “се избяга” от истинската криза. Той увери, че заводът ще работи до 2031 година.

“Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада – от 2021 и 2022 година, и те да бъдат предоставени на прокуратурата”, каза Георгиев. И допълни, че истинският проблем в София е невъзможността да заработи общинският съвет.

“Кметът официално не търси подкрепа в Столичния общински съвет, а това е неговата работа. Кризата с боклука се вижда, защото с извозването е ясно, че е проблем. Старите клони от предходното бедствие още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС”, посочи Антон Хекимян.

Лорита Радева каза, че в момента се изпълнява планът за модернизация на завода за боклук. “Той е одобрен от общинския съвет. Ако са допуснати слабости в избора на техника и монтажа, то това е отговорност на техническите лица, а не на кмета на София. Тогава кмет бе Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да каже дали си е свършил работата”, отбеляза тя.

По-рано днес на брифинг в Столичната община кметът на София Васил Терзиев обяви, че заводът за третиране на отпадъци не преработва отпадъка, а бонусите в дружеството растат в геометрична прогресия. Докладът от проверката в предприятието е даден на прокуратурата. По думите на кмета, ако не се вземат мерки, до няколко години столицата ще има сериозен проблем с отпадъците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст