ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът обсъжда дългосрочната и средносрочната инвестиционна политика за Пенсионния фонд

Днешното заседание на Министерския съвет ще започне в 10.30 часа – с половин час по-късно от обичайното.

Причината е, че премиерът академик Николай Денков има ангажимент преди това – по повод изпълнилите се седем месеца от управлението на кабинета му (тази събота – на 6 януари) той ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във “Фейсбук” от 9.00 часа.

В дневния ред на заседанието са включени 17 точки. Шест от тях са внесени от министъра на финансите Асен Василев. Сред тях е постановление за определяне на правилата за разглеждане и оценяване на оферти и сключване на договорите при процедура за избор с публична покана при безвъзмездна финансова помощ от европейските фондове при споделено управление.

Друго решение е свързано с одобряването на допълнително национално публично съфинансиране по компонента “Биоразнообразие” от Националния план за възстановяване и устойчивост по инвестиция, свързана с опазването на защитените зони от мрежата “Натура 2000”.

На следващо място министъртът на финансите е внесъл проект на решение за одобряване на промени в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2024 – 2026 година.

Сред първите точки в дневния ред е записан и проектът на решение за приемане на дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивостта на държавната пенсионна система и на средносрочната стратегия за инвестиране на средствата му за периода от 2024 до 2026 година.

Министърът на образованието проф. Галин Цоков е внесъл две проекторешения – едното е за актуализиране на националната карта на висшето образование за 2023 година, а другото – е доклад за отменяне на концепцията за насърчаване на обучението на софтуерни специалисти.

Министъртъ на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е внесъл проекторешение за безвъзмедно предоставяне за управление на част от имот на МВР и по-конкретно на Регионалната дирекция “Гранична полиция” – Елхово.

Министърът на културата Кръстю Кръстев е внесъл проекторешение за удължаване с пет години на меморандума между България и САЩ за налагането на ограничения върху вноса на определени категории археологически и етноложки материали. Промяната ще влезе в сила от 14 януари 2024 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст