ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Взеха книжката на австрийския финансов министър заради превишена скорост

Магнус Брунер австрийски финансов министър на финансите австрия
Магнус Брунер

Магнус Брунер е шофирал служебно Бе Ем Ве с повече от 50 км в час над разрешената скорост от 80 км/ч

Австрийският министър на финансите Магнус Брунер бе лишен от шофьорска книжка за един месец, след като бе хванат да кара с превишена скорост, седнал зад волана на служебния си автомобил, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на неговото министерство.

Петдесет и една годишният Брунер е шофирал служебно Бе Ем Ве с повече от 50 км в час над разрешената скорост от 80 км/ч близо до западния град Дорнбирн в родната му провинция Форарлберг, когато полицията го спряла миналата събота сутрин, съобщи министерството, като потвърди информация, публикувана в местни австрийски медии, предаде БТА.

“На път за частна среща министърът на финансите Магнус Брунер не е забелязал временното ограничение на скоростта”, се казва в изявлението на ведомството, но без да се посочва точно с каква скорост е шофирал министърът.

“Министърът на финансите съжалява за този инцидент и се извинява за него”, допълва ведомството.

Въпреки че австрийските министри разполагат с шофьори, които да ги карат на официални срещи, те имат право да шофират служебните си автомобили за лични цели. В Австрия миналата събота бе официален празник.

Едномесечно отнемане на свидетелството за управление на МПС е наказанието за превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч в Австрия, освен в рамките на населените места, където то се прилага за превишаване на скоростта с над 40 км/ч.

Това не е първото произшествие на Брунер, свързано с движението по пътищата. Преди една година той бе откаран в болница с травма на главата след инцидент с електрически скутер във Виена, който по думите му е бил причинен от него, тъй като не обърнал достатъчно внимание при завой.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст