ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Приоритет за “Възраждане” през новия пленарен сезон – предизвикване на предсрочни избори

Парламент Костадин Костадинов

Приоритет за “Възраждане” през новия пленарен сезон ще е предизвикване на предсрочни парламентарни избори, посочи лидерът на формацията Костадин Костадинов.

“Нашият приоритет е един-единствен – да свалим това правителство. Няма разлика между Габриел и Денков, абсолютно никаква разлика няма. И двамата са чиновници, които се отчитат в чужди посолства”, посочи той.

“Всичко обаче може да се промени изключително много след европейските избори. На 9 юни, тоест след 5 месеца има избори, на които, ако българските политически организации спечелят мнозинство, за разлика от тези, които обслужват чуждите национални интереси, може да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Нещо, за което ние ще работим”, каза още лидерът на “Възраждане”.

“Възраждане” и ИТН ще подадат жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон. Събрани са 48 подписа, обясни лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Разбира се, ние обжалваме абсолютно всички текстове от промените, които бяха одобрени в парламента. За разлика от Радев, който обжалва, мисля, че около една трета само от промените. Но основното нещо, което всъщност обжалваме и на което ще наблегнем най-много, е двойното гражданство”, каза той.

“С това, което беше прието, на практика управляващата коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ подмени характера на българската държава, тя вече не е българска”, допълни Костадинов. 

Формацията ще има свой кандидат за член на Конституционния съд от парламентарната квота. Той ще бъде обявен утре.

Костадинов коментира и събореният бюст паметник на граф Игнатиев в центъра на Варна.

“Това е закономерна последица от антибългарската и антируската истерия, която се разгоря в България в последните няколко месеца. Какво ще се случи, ако ние решим да направим същото с други паметници, които на нас не ни харесват?”, попита той.

“Вижте, това е украинският сценарий едно към едно. Там започна същото по същия начин. И, повярвайте ми, същото нещо имаме всички основания да се страхуваме, че може да се случи и с паметника на Шипка. Точно поради тази причина не желаем  да започват каквито и да е ремонтни дейности на Паметника на свободата”, допълни Костадинов.

По-рано от полицията във Варна обявиха, че по случая вече има задържан, а от общината казаха, че паметникът ще бъде върнат на мястото си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст