ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вместо да откроят приоритетите си, от “Възраждане” заговориха за “война срещу националната памет”

Вместо да откроят приоритети си, от “Възраждане” започнаха новата пленарна сесия на парламента, алармирайки, че у нас се водела “война срещу националната памет”. “Нашата страна се превърна в бойно поле, в което една банда самозвани маргинални антибългари си позволяват всекидневно да поругават националното достойнство на нашия народ, да лепят позора на нашите чела, да ни превръщат в нация за присмех и подигравка сред всички останали“, заяви в декларация от името на парламентарната група лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Костадинов обясни, че неговата парламентарна група ще наруши традицията в началото на сесията на парламента политическите сили да открояват приоритетите си, защото според него “България от няколко години насам се намира в извънредна ситуация”. “В последните няколко месеца и години ставаме свидетели на агресивна война срещу нас, българите, срещу нашите национална памет, история, култура и самосъзнание”, посочи той и уточни, че повод за декларацията на „Възраждане“ е поругаването на паметника на граф Игнатиев вчера във Варна.

По думите му целта била да се премахне всичко, “което разграничава българите от останалите народи и ни превръща в уникален народ със свой принос в световната цивилизация”.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че паметникът на граф Игнатиев, “който е един от създателите на съвременна България”, е един от първите паметници в страната и е направен спонтанно след посещението на граф Игнатиев във Варна. И допълни, че монументът бил свързан и с историческата роля на графа за запазването на Варна в границите на България. “Това не го пише в учебниците по история, но Варна е била заплашена да остане в пределите на Турската империя”, отбеляза той.

Не бил поруган паметникът, а било поругано националното ни достойнство, счита Костадинов. Според него това е съзнателен процес от години, в които се води война с българската история, която се “фалшифицира и се пълни с лъжи”. Паметникът на граф Игнатиев трябва да бъде върнат на мястото му, призова лидерът на „Възраждане“.

Партията ще има разговор с представители на Националния статистически институт, за да се знае с колко сме намалели българите и каква е раждаемостта, защото тази новина някак си е изчезнала. Това са резултатите от управлението, от войната срещу достойнството на един народ, заяви още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст