ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Одобрението на спот Биткойн ETF е историческо за криптоиндустрията, според Ричард Тенг

Лиценз получиха 11 фонда, които трябва да осигурят конкуренция и избор между различни продукти и управляващи компании.

,,Одобрението илюстрира ново ниво на приемане, зрялост и популяризиране на криптопазара, като осигурява на индустрията повече доверие и потенциал за по-нататъшни иновации. Биткойн ETF-ите ще осигурят по-лесен достъп до криптопазара, привличайки повече инвеститори и ликвидност.“ Това коментира Ричард Тенг, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за цифрови активи в света Binance, след обявеното одобрение на спот Биткойн ETF вчера. Той отбелязва събитието като историческа глава в криптоиндустрията.

„Макар че не е лесно да се предвиди мащабът на новите участници и динамиката на пазара, е важно да се отбележи, че въвеждането на ETF за злато през 2004 г. доведе до седем години положително ценово действие след това. В съчетание с тазгодишното събитие, свързано с Bitcoin Halving, тези събития биха могли да осигурят динамичен пазар за биткойн през годината“, отбелязва Ричард Тенг.  

Борсово търгуваните фондове осигуряват изгоден и познат механизъм на масовите потребители, за да получат лесен достъп до криптоинвестиции. Според Тенг, биткойн спот ETF-ите ще допринесат за развитието на допълнително доверие в индустрията на цифровите активи, като ще доразвие основите на доверието в пазара сред по-широка аудитория.

Директните инвестиции в биткойн и различните регулирани инструменти ще съществуват едновременно, което ще даде възможност за разнообразни инвестиционни стратегии и ще задоволи различните рискови профили и предпочитания. Това е сигнал за нова ера на приемане и легитимност не само за биткойн, но и за по-широкото криптопространство.

„С нетърпение очакваме други важни събития през следващите седмици и месеци, включително Bitcoin Halving, очакванията за ETF на ETH, както и тези на трейдърите, които искат да съхраняват цифрови активи, и други.“

Binance е водеща глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи. Спечелила доверието на милиони по целия свят, платформата Binance е посветена на увеличаването свободата на парите за потребителите и предлага широка гама от крипто продукти.

SEC одобрява търговията на борсово търгувани продукти с биткойн

Комисарят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер коментира, че неговата агенция е одобрила търговия с борсово търгувани продукти, които използват биткойни, включително за инвеститори на дребно. Той отбеляза, че SEC по-рано е отказала да разреши общо 20 борсово търгувани фонда, търгуващи с биткойни, тъй като условията им на работа не са в съответствие с федералните закони на САЩ и правилата на регулатора. Въпреки това мениджърите на фондове са направили промени в работата на фондовете, която вече отговаря на законовите изисквания.

На първо място, това се отнася за разкриването на информация за продукти, обеми на търговия и други съществени факти, които трябва да защитят правата на инвеститорите. Освен това тези продукти ще се търгуват на националните борси в САЩ, където вече има механизъм за контрол и противодействие на манипулации и измами. Комисията отбеляза, че са одобрени 11 фонда, които трябва да осигурят известна конкуренция и избор между различни продукти и управляващи компании, поне първоначално.

От Комисията подчертават, че „докато поддържаме неутрална позиция по отношение на всички активи, разрешени за търговия, бихме искали да подчертаем, че за разлика, например, от металите, които се използват на индустриалните и потребителските пазари, биткойнът е спекулативен и променлив актив. Той се използва и в незаконни дейности, по-специално при получаване на откупи от изнудвачи, пране на пари, укриване на санкции, финансиране на тероризма и други.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст