ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КС образува дело по жалбата на ИТН и “Възраждане” за промените в Конституцията

Конституционният съд образува конституционно дело № 2/2024 г. по искане на 48 народни представители за установяване на противоконституционност на Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, който бе обнародван в “Държавен вестник” на 22 декември 2023 г., съобщиха на сайта си от Конституционния съд.

Докладчици по делото са съдиите Соня Янкулова, Павлина Панова, Мариана Карагьозова-Финкова.

Жалбата е от “Възраждане” и “Има такъв народ”.

Припомняме, че вчера двете парламентарни групи подписаха жалбата до Конституционния съд срещу промените в Конституцията. Състои се от 40 страници аргументация по абсолютно всяка една от приетите точки, уточни вчера от кулоарите на парламента лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха просто, защото те за цялостно творчество получиха огромна двойка. Сега имаме подписана жалба и се надяваме Конституционният съд да си влезе в ролята и да не се бавят. Сега ще видим има ли влияние в КС, защото знаете, че те се опитват да вкарат политически лица като конституционни съдии, което е изключително доказателство за демократичността на тези нещастници от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС”, заяви от своя страна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст