ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Не са обсъждани никакви бройки мигранти, които България да приеме, заяви Денков

Николай Денков Министерски съвет

“Българското правителство не е приело никакво друго задължение по темата за присъединяване в Шенген. Лъжа е, че има промяна в политиката.” Това заяви премиерът Николай Денков по време на блиц контрола в парламента.

Министър-председателят беше категоричен, че никакви бройки мигранти, които България да приеме не са обсъждани. “Правителство не е приемало никакво друго задължение при приемането в Шенген освен да реагира достатъчно бързо по отношение на скоростта, с която се оформят молбите, както изисква Дъблинското споразумение и то ще продължи да работи докато не се приеме негова промяна. Факт е, че всичко, което е договаряно досега за Шенген е свързано със сегашното споразумение. Всичко друго са само опити за внушения, за да бъдат изплашени хората“, обясни Денков.

Премиерът участва в първия за годината парламентарен контрол. След приемането на България в Шенген по въздух и вода излязоха множество спекулации, че правителството се е съгласило незабавно обратно да приеме всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст