ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията разкри две наркооранжерии във Варна

Две наркооранжерии са разкрити във Варна при спецоперация. Разследването е проведено от криминалисти от Областната дирекция на МВР – Варна, със съдействието на колегите им от Главна дирекция „Национална полиция“.

В хода на предприетите действия на територията на Западната индустриална зона в града са установени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. Те са били изградени в производствени халета.

От първата оранжерия органите на реда са иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 под формата на разсад. Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация и влагоабсорбатори.

За растежа на наркокултурата са допринесли и множеството торове и препарати, намерени на място. Установено е било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с криминални регистрации.

Действията по разследване на случая продължават съвместно с варненската окръжна прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст