ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христо Гаджев: Наше участие извън мисии на НАТО и ЕС минава през парламента

Христо Гаджев

Каквото и да е участие извън мисии на НАТО и Европейския съюз минава през парламента. Това припомни председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Предупреждението дойде, след като министърът на отбраната Тодор Тагарев посочи, че сред темите на разговорите в САЩ са били и тези за евентуално разполагане на войски на наша територия, както и подготовката на инфраструктура. 

“Това, което прочетох като заглавия, като “искане на войски” и така нататък, нека да бъдат конкретни. Когато се говори в публичното пространство, трябва да се говори ясно и точно за какво става въпрос, за да не тръгват различни внушения и обърквания в обществото. По многонационалната бойна група се работи от години, но за да може тя да бъде разширена, трябва първо да се вземат решения на ниво НАТО и второ – България да е готова с инфраструктурата”, каза още Христо Гаджев.

От ГЕРБ ще чакат оценката за работата на министрите и оценката от парламентарните групи, преди да се произнесат дали Тодор Тагарев ще остане на поста си.

“Нека първо да видим оценката на премиера и на предстоящия премиер. Тяхна оценка и тяхната комуникация с всеки един от министрите е най-важната”, отбеляза Гаджев.

Преди дни министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че ако му бъде предложено, вероятно ще остане на поста си и след ротацията. Той припомни, че не е обвързан с никакви партии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст