ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Финансирането на правителството на САЩ може да бъде удължено до март

конгрес САЩ Вашингтон

Очаква се това да стане през следващата седмица

Компромисен законопроект за продължаване на финансирането на правителството на САЩ до март може да мине през Конгреса следващата седмица. Това съобщи вестник “Политико”, позовавайки се на свои източници.

Според тях, лидерите на Камарата на представителите и на Сената на Конгреса са се съгласили по проект на инициатива за удължаване на финансирането, въпреки факта, че председателят на Долната камара Майк Джонсън (републиканец, Луизиана) преди това е отхвърлил подобно предложение. Законодателите трябва да направят това преди 19 януари, когато изтича законът за продължаване на финансирането на работата на определени правителствени програми и ведомства, включително тези, които се занимават с въпросите на селското стопанство, енергетиката, военното строителство, транспорта и жилищното строителство.

Ако до този момент законодателната и изпълнителната власт на правителството на САЩ не приемат нов подобен документ, тогава споменатите министерства и ведомства ще бъдат принудени да прекратят работа поради липса на пари. Финансирането на работата на други ведомства и програми беше удължено до 2 февруари.

Лидерите на Конгреса се съгласиха с подобна инициатива, която удължава финансирането за някои правителствени агенции до 1 март, а за други до 8 март, според Politico.

На 17 ноември 2023 г. президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, одобрен от двете камари на Конгреса, за временно финансиране на федералното правителство без помощ за Израел и Украйна. Politico не уточнява дали новата инициатива ще окаже подкрепа на тези страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст