ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Работна група обсъжда исканията на румънските фермери

Фермери - ЕС - средна възраст - земеделие

В Букурещ днес, 15 януари, се очаква заседание на работната група по въпросите на земеделието във връзка с исканията на фермерите и превозвачите, информират от Българското национално радио.

Те протестират от миналата седмица заради увеличението на застраховката „Гражданска отговорност“ и поскъпването на бензина и дизела от 1 януари. В знак на недоволство блокираха и пунктове по границите, включително с България при Калафат.

Протестите на превозвачите и фермерите в Румъния продължават и тази седмица, след като вчера, 14 януари, в Министерството на финансите, се проведоха тричасови разговори, които завършиха без резултат.

„Не се стигна до никакво споразумение, не бяха намерени решения. Протестът ще продължи, докато властите се уверят в очевидната си неспособност да управляват“, заяви Дануц Андруш, представител на фермерите и обясни, че правителството мотивира всичко с Европейската комисия и с Националния план за възстановяване и устойчивост.

По-рано на среща с румънския премиер Марчел Чолаку представителите на фермерите представиха 40 искания. В отговор той обяви създаването на работни групи и график за срещи за обсъждане на проблемите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст