ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служителите в столичния градски транспорт са готови за протести, настояват за по-високи заплати

Служителите в столичния градски транспорт са готови за протести. Те настояват за по-високи заплати. Към момента обаче възнагражденията им не могат да бъдат увеличени заради нефункциониращия общински съвет и неприетия бюджет на София за настоящата година.

Шофьори, контрольори и други служители в обществения транспорт на столицата заявиха, че не могат да чакат политиците да се разбират. Трудностите им не са от днес, заетите в градския транспорт настояват за увеличаване на заплатите още от миналата година. Също така те са принудени да полагат нощен и извънреден труд заради липсата на кадри.

“Основното искане е увеличение на работните заплати с 30 процента за всички служели в градския транспорт. По всички нива има липси на кадри и протестиращите не само в София. Имаше леко увеличение на заплатите миналата година, но личната инфлация на човек достигаше до 40 процента, което е много. Всички са много изнервени, чакаме още преди Нова година управляващите да ни приемат и чуят. Още от четвъртък започват протести навсякъде”, заяви председателят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов, цитиран от БНТ.

“В нашата сфера стартовата заплата е около 1300 лева. Тези пари не са достатъчни. Нямаме време и за почивка заради извънредни смени, защото има липса на кадри”, каза Павлин Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст