ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 16 януари 2023 г.

Какъв е рискът от изкуствения интелект за банките?

Финансовите институции бяха сред първите, които започнаха да внедряват изкуствен интелект, а някои от тях спечелиха от въвеждането му. Банките използват ИИ като инструмент за привличане на клиенти, да решават ежедневните си задачи по-ефективно и да моделират риска по-бързо и лесно. Съвсем естествено е, че за мениджмънта на банките е изкушаващо да го използват, особено за обработване на огромни масиви от данни и за вземането на сложни инвестиционни решения.

Бойко Борисов и Кирил Петков заровиха томахавките

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков заровиха томахавките. Двамата лидери са се отказали от делата, които водеха един срещу друг.

Европейските учени трябва да имат възможност да експериментират повече, заяви Денков в Давос

За да имат успехи, европейските учени и иноватори трябва да имат възможност да експериментират повече. Така ще успеят в съревнованието със САЩ и Китай. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков в рамките на Световния икономически форум в Давос, където участва в дискусия на тема „Стремежът на Европа към иновации“. Премиерът посочи, че както в науката, така и в иновациите, възможността да бъдат правени повече опити, макар и голяма част от тях неуспешни, е от съществено значение за крайния резултат. Именно затова постепенно се променя и старата идея, че за да има финансиране, е важно да има бърз успех.

Военният бюджет на Израел изправи пазарите на нокти

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху одобри ревизирния държавен бюджет за 2024-а, който затъна в политически боричкания и изнерви инвеститорите, разтревожени от фискалната стратегия на управляващите по време на войната с Хамас. Ръстът на разходите със 70 млрд. шекела „19 млрд. щ. долара“ и очакваният спад на приходите с 36 млрд. шекела ще тласнат тазгодишния бюджетен дефицит до 6.6% от БВП – недостиг, който ще е сред най-значителните за Израел в новото столетие. Само разходите за отбрана ще нараснат с 55 млрд. шекела.

Инициативата „Три морета“ е от стратегическа важност за Европа и света, заяви Мария Габриел

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в панелната дискусия „Инициативата „Три морета“ като двигател за европейския растеж“ в рамките на 54-тото издание на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Участието е по покана на президента на Атлантическия съвет Фредерик Кемпе.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст