ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин е “хищник”, който няма да се задоволи със “замразен” конфликт, каза Зеленски в Давос

Путин е “хищник”, който няма да се задоволи със “замразен” конфликт. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски на Световния икономически форум в Давос, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

“След 2014 година бяха направени опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти – германската канцлерка, френският президент. Но Путин е хищник, който не се задоволява със замразени продукти”, каза Зеленски в речта си.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи “въздушно надмощие” над Русия. “Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество”, посочи украинският президент.

По думите му Украйна е доказала, че “може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал”. Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст