ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Сузуки” спира завода в Унгария поради прекъсване на доставките през Червено море

Японският автомобилен производител “Сузуки” (Suzuki) обяви спирането на завода си в Унгария за седмица. Това решение е взето заради забавяне на доставките на резервни части заради ситуацията в Червено море, съобщава агенция Киодо.

Фирмата няма да работи от 15 януари до 21 януари. Изяснява се, че поради логистични нарушения Suzuki е имал проблеми, по-специално с недостиг на двигатели за автомобили.

През декември 2023 г. зачестиха обстрелите на международни кораби в Червено море. Това се случи на фона на войната между Израел и палестинското движение Хамас. Хусите, които подкрепят Хамас, атакуват кораби, които свързват с Израел. Заради обстрела приходите от Суецкия канал са намалели с 40% за 11 дни през януари.

На 12 януари САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу позиции на хусите в Йемен, включително с използване на крилати ракети Tomahawk. Йемен също беше ударен на 13 и 14 януари.

Suzuki Motor Corporation е мултинационален производител на мобилност с централен офис в Хамамацу, Шизуока. Произвежда автомобили, мотоциклети, превозни средства с висока проходимост (ATV), извънбордови морски двигатели, инвалидни колички и различни други малки двигатели с вътрешно горене.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст