ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЦГМ: Безплатна карта за деца от 7 до 14 години ще може да се издава от 1 февруари

тролей

Родители на деца под 14-годишна възраст сигнализираха, че не могат предварително да подадат документи за безплатни карти за градския транспорт, които по решение на правителството от 1 февруари ще са безплатни.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че наредбата влиза в сила в началото на следващия месец и карти предварително не могат да бъдат издавани, въпреки че това е възможно да създаде неудобство и опашки по гишетата.

Пред БНР родителите се оплакаха, че не могат да извадят безплатни карти предварително и че от 1 февруари ще трябва да плащат, докато се снабдят с такива. На гишетата им обяснили, че изискването е документите да се подават от първия ден на следващия месец, когато наредбата вече ще е в сила.

“Такъв тип превозен документ – безплатна карта за деца от 7 до 14 години, ще може да се продава от 1 февруари. Към днешна дата такъв превозен документ не съществува. Затова и всеки родител, който иска да се снабди с такава карта, дали на 1-ви, дали на 2-ри, нататък, във всеки един момент, на всяко гише на Центъра за градска мобилност” – обясни Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

Родителите трябва да представят копие от акта за раждане на детето и собствен документ за самоличност. Картите ще се издават на момента.

“Около 7000-8000  са такива продадени карти. Разполагаме със сто гишета на Центъра за  градска мобилност. Всички ще работят от 7:00 ч. до 19:00 ч., включително в събота и неделя. Сами може да си направите сметка, ако всички тръгнат на 1-ви, да, действително ще е трудно да обслужим гражданите”, каза още Дилчев.

И още: На всички родители, заплатили годишни карти, ще бъдат възстановени пари.

“Във всеки един ден след 2 февруари на каса на Центъра за градска мобилност – само с пластиката, ще бъдат възстановени сумата за периода, който остава на валидност на годишната карта, както и ще бъде издадена при предоставяне на документите нова пластика, заредена за 12 месеца на детето, или за датата, до която то навършва 14 години”, обясни директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст