ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Габриел: България и САЩ отговарят заедно на регионални и глобални предизвикателства

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О’Брайън в рамките на Световния икономически форум в Давос. Във фокуса на срещата бе стратегическият диалог между България и САЩ и общи подходи към глобални и регионални проблеми, съобщиха от МВнР.

„Подкрепа, координация и общ отговор на предизвикателствата са ключовите думи. Радвам се, че като съюзници и партньори отговаряме заедно на регионални и глобални предизвикателства”, заяви Мария Габриел.

Двамата обсъдиха също така темите за стратегическата позиция на България в НАТО по отношение сигурността в Черноморския регион и европейската перспектива на Западните Балкани. Мария Габриел наблегна и на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация и ключовото му значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация.

„Благодаря на помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О’Брайън за подкрепата и готовността да даваме общи отговори на днешните предизвикателства”, коментира още Мария Габриел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст