ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Соня Миклай стана главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара

Соня Миклай, предложена от Германската индустриално-търговска камара в Берлин, съгласно чл. 40 от Устава на ГБИТК, бе избрана за главен управител на Камарата. Те ще встъпи официално в длъжност от 1 март 2024 година. Д-р Решението беше гласувано на извънредно общо събрание. То освободи  Митко Василев от отговорност за неговата дейност до момента.

Събранието бе открито от Тим Курт, президент на ГБИТК.

Сред официалните гости на събитието бяха Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България и Тим Кнол, ръководител координиране на AHK: Източна Европа, Централна Азия и Западни Балкани, които отправиха приветствие към присъстващите.

Мартин Коте, ръководител на фондация „Фридрих Науман“ и Норберт Бекман-Диркес, ръководител на фондация “Конрад Аденауер” в България направиха кратки прегледи на актуалната политическа обстановка в страната.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е първият и основен партньор на представителите на германската икономика в България. Тя създава платформа за контакти, партньорства и обмен между германски и български фирми, открива нови възможности за успешен бизнес, както и предоставя широк спектър от услуги, с които да отговори на очакванията на своите германски, български и международни членове и клиенти. 

Германо-Българската индустриално-търговска камара представлява германската икономика в България, информира за икономическите характеристики на дестинациите Германия и България и работи в интерес на двустранните икономически отношения.

ГБИТК подкрепя сътрудничеството между германски и български фирми и институции.

ГБИТК в рамките на запазената марка за услуги DEinternational предоставя информационни разработки и консултира германски и български фирми с цел подпомагане на тяхната външнотърговска дейност; организира и провежда търсене на делови партньори, бизнес срещи, кооперационни борси, делови пътувания, конференции, информационни форуми, тематични проекти; подготвя информационни материали и анализи по икономически и правни въпроси, извършва пазарни и маркетингови проучвания;

ГБИТК е официален представител за България на четири от най-големите германски панаира – Дюселдорфския, Нюрнбергския, Мюнхенския и Лайпцигския – и подпомага български изложители и посетители при интерес и участие в германските изложения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст