ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 18 януари 2023 г.

Блеър: проклятие, мистерия или грешка?

Помните ли докудрамата от 90-те години на миналия век “Проклятието Блеър”? Едно непретенциозно нискобюджетно филмче за 60 000 долара, чиито приходи от разпространение само в САЩ надхвърлиха 140 милиона? Евтинко, но пък предизвикващо вълни от страх и ужас. Филмът възпроизвежда мистериозни и ужасяващи обстоятелства около изчезването на трима студенти в горите до Бъркитсвил, Мериланд, докато снимат своя документален филм “The Blair Witch Project”. В основата на трилъра е страховита легенда за вещери, изчезнали деца, духове, обитавали градчето през 18 век.

Бюджет 2024 на Столична община с рекордни инвестиции

Столичната община публикува за обществено обсъждане проект за бюджет за 2024 г., който е в размер на 2 556 202 377 лева. От общата сума на проектобюджета 1 114 939 780 лв. са държавно делегирани средства.

Ако не бъде приет новият закон за БНБ, това ще блокира присъединяването на България към еврозоната

Ако законопроектът за БНБ не се приеме, това означава, че Българската народна банка не отговаря на изискванията за правна конвергенция с Евросистемата, което от своя страна автоматично блокира процеса на присъединяването на България към еврозоната. Това заяви в парламента управителят на централната банка Димитър Радев, цитиран от БТА. Според него точно тук се крие генезисът на дискусията, която се води. Очевидно има политически и идеологически причини за това някои да са против процеса, както и политически и идеологически причини някои да са за този процес, каза Радев.

„Бубе, с теб сме!“, ама още помним какво направи миналото лято

Уж целта на държавата, зад която се обединиха няколко институции, беше да се стигматизира шофирането в пияно състояние заради огромния брой смъртни случаи на пътя, хем това няма изгледи да се случи скоро.

Денков пред Си Ен Би Си: Украйна се бори за цяла Европа

“Украйна се бори не само за своята територия, за страната, но и за цяла Европа.” Това заяви премиерът Николай Денков в интервю за Си Ен Би Си. Денков беше гост в студиото на американския телевизионен канал в Давос, Швейцария, където участва в годишната среща на Световния икономически форум.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст