ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Застреляха прокурор в Еквадор, разследващ нападение срещу телевизионно студио

еквадор конфликт

Сесар Суарес бил и наблюдаващ прокурор и по делото “Метастази” срещу еквадорски наркобарон

Прокурорът, разследващ драматичното нападение срещу студиото на обществен телевизионен канал миналата седмица, беше застрелян в Гуаякил, най-опасния град в Еквадор, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Прокурор Сесар Суарес, който ръководеше знаковото разследване, беше застрелян, докато шофирал автомобила си, съобщи еквадорският главен прокурор Диана Саласар.

“Организираните престъпни групи, престъпниците, терористите няма да ни откажат да служим на обществото”, посочи тя във видеообръщение в социалната мрежа “Екс”.

Тринайсет предполагаеми извършители бяха арестувани във връзка с нападението срещу телевизионния канал Те Се, което беше извършено по време на жив ефир и накара президента Даниел Нобоа да обяви, че е Еквадор е в състояние на “вътрешен въоръжен конфликт” на фона на вълната от убийства и други престъпления, свързани с трафика на наркотици, която залива латиноамериканската страна.

Суарес беше наблюдаващ прокурор и по делото “Метастази” срещу еквадорски наркобарон, който, както се твърди, получавал благосклонно отношение от съдии, прокурори, полицаи и високопоставени официални лица.

Еквадорската полиция заяви, че работи за откриване на виновниците за убийството на Суарес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст