ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков за избора на конституционните съдии: Процедура, изпълнена по закон

Предстои разговор за разпределението на средствата в земеделието, заяви премиерът

През 2024 г. има 500 млн. лева повече за земеделието спрямо миналата година

“Процедура, изпълнена по закон”. 

С тези думи министър-председателят Николай Денков коментира пред журналисти в Пловдив днешния избор от парламента на двамата  нови конституционни съдии – Десислава Атанасова от ГЕРБ и кандидата на ПП-ДБ Борислав Белазелков. 

По думите на Денков всеки си дава сметка, че в профила на двамата кандидати има съществена разлика и това, според него, дава отражение както в начина, по който се предполага, че те ще действат като съдии, така и в коментарите около техните кандидатури.

“Аз не съм конституционалист, така че не мога да изкажа авторитетно мнение точно по този въпрос. Видях, че Христо Иванов, когото много уважавам, е дал един прочит, в който твърди, че освен чисто правните норми, Конституционният съд има и своето значение за задаване на политики – не толкова като партийна политика, колкото като политики, с които да се развива държавата. Нямам основание да смятам, че това не е некоректно мнение за тези реформи”, коментира Денков.

Предстои разговор за разпределението на средствата в земеделието, а през тази година има 500 милиона повече в сравнение с миналата. Това заяви пред журналисти в Пловдив премиерът Николай Денков по повод предстоящата среща в понеделник  с участието на  ръководството на Министерство на земеделието и храните и  браншови организации от сектора, изразили готовност за протест, ако исканията за предприемане на спешни мерки за бранша не бъдат изпълни.

На тази среща ще присъстват също с министър-председателят  Николай Денков,  вицепремиера Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст