ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Искрен Митев рецитира “Аз съм българче” от парламентарната трибуна

Искрен Митев

С декларация срещу дезинформацията излезе парламентарната групата на “Продължаваме промяната – Демократична България”. “Няма да махаме “Аз съм българче” от образователната програма и няма да демонтираме паметника на Шипка. Всичко това е дезинформация, всяване на страх и паника”, заяви от парламентарната трибуна депутатът от коалицията Искрен Митев.

“Използването на страх, гняв, несигурност, паника, дезинформация и разделение е оръжие на зловредно външно влияние. Истината винаги побеждава, но победата никога не е гарантирана в условията на хибридна война”, подчерта той, оборвайки лансираните в последните месеци дезинформации по повод работата на правителството.

Искрен Митев дори рецитира първите строфи от “Аз съм българче”.

“Школо“ не продава данните на децата ни, това е лъжа, заяви народният представител и посочи, че данните от дневниците – оценки, отсъствия, адреси, имена, не са собственост на “Школо”, а на училищата. Митев цитира становище на Комисията за защита на личните данни от вчера, че продажбата на “Школо” не засяга личните данни.

Депутатът от ПП-ДБ изтъкна важността на училището и образованието в борбата с дезинформацията. Той отбеляза, че образованият човек поставя лесните обяснения под съмнение, задава въпроси, проверява, мисли критично.

Припомняме, че преди няколко дни от Министерството на образованието и науката поясниха, че в никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана промяна в изучаването на стихотворението “Аз съм българче” от Иван Вазов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст