ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Началници на клиники и отделения в “Пирогов” готвят оставки заради тормоз по случая “Даная”

Пирогов

Началници на клиники и отделения в “Пирогов” са в готовност да подадат оставките си на 1 февруари, ако не спрат натискът и тормозът спрямо медицинските екипи във връзка със случая на починалата Даная Кулева. 

Това се казва в декларация на спешната болница, приета на заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи тази сутрин. 

От болницата заявяват, че са разочаровани от липсата на подкрепа от страна на здравното министерство, заради което свалят доверието си от министър Христо Хинков и настояват за оставката му. 

По повод непреставащия натиск по случая с починалата Даная от ръководните структури на “Пирогов” посочват, че това нарушава доверието лекар – пациент и пречи на нормалния ритъм на работа и изпълняване на задълженията на медиците. 

“Търпението на колегите – да им бъдат отправяни обвинения в убийство и немарливост, когато всички факти и резултати от проверки противоречат на такива клевети, вече се изчерпа”, заявяват подписалите декларацията. И допълват, че е недопустимо нормалното функциониране на болницата да става заложник на междуличностни конфликти и задкулисни финансови интереси. 

От декларацията става ясно, че медиците ще търсят подкрепа от колегите си и съсловните организации, тъй като проблемът с тормоза и насилието върху лекарите рефлектира върху всички. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст