ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Терзиев обясни защо е напуснал срещата за бюджета и обяви: Противопоставянето не води до нищо

избора на председател

Опитахме да съберем общинските съветници и да имаме една продуктивна среща, на която да ги запознаем с основните насоки в бюджета, да видим те от какво имат нужда, като допълнителна информация, какво биха искали да има като подобрение. И всичко това, като част от един доста по-прозрачен процес, където ангажираме всички страни максимално рано. Без идеи, че е съвършен бюджетът, че е съвършен и процесът и това го казахме в самото начало: „Колеги, искаме заедно с вас, да го направим по-добър. Кажете от какво имате нужда, кажете какви са ви забележките, за да може до 25-ти да ги вкараме в проекта за публично обсъждане“. Това заяви кметът на столицата Васил Терзиев след срещата за бюджета на София.

„Това, което получихме бе това, от което се опасявахме – политическо опозициониране, как било непрозрачно. Когато помолихме да не се записва, не ни послушаха. Ако бягахме от това да не се изнася публична информация, нямаше да го представим“, уточни Терзиев.

„Използването на противопоставяне, не води до нищо. Няма нищо чудно, че аз напуснах. Надявам се, че въпреки не много добрият ни диалог днес, ще заработим за благото на софиянци“, подчерта столичният градоначалник.

„Апелът ни е да има конструктивизъм, а не да има постоянно заяждане и да се намираме в бойна ситуация“, добави Терзиев.

От думите му стана ясно още, че на 25 януари ще бъде представен официално бюджетът на София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст