ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 21 януари 2023 г.

Министерски съвет Георги Гвоздейков

На 31 януари в България може да пристигне първият медицински хеликоптер

В петък вечерта получихме официално потвърждение от производителя, че хеликоптерът ще прелети на 31 януари. На 29-и ще направи последния тестов полет в Италия заедно с български екипаж на борда. На 31-ви трябва да пристигне в България. Прелитането на хеликоптера от Италия се нуждае от добра метеорологична обстановка. Колегите от Италия следи обстановката и уверява, че дългосрочната прогноза е добра и има предпоставки да бъде извършен полетът в края на януари, заяви транспортният министър Георги Гвоздейков.

Компанията NEXO е завела иск срещу България

Компанията за дигитални финанси NEXO е завела иск срещу България. Това става ясно от съобщение на сайта на международния център за разрешаване на инвестиционни спорове. В него не се посочва конкретно основание, а само че претенциите са насочени срещу българското финансово министерство и прокуратурата. От държавното обвинение заявиха, че те все още не са информирани за този иск.

Каримански: Не можем да влезем в еврозоната в средата на годината

Любомир Каримански ИТН

Не мисля, че това е възможно да влезем в еврозоната в средата на годината. Това коментира финансистът Любомир Каримански. Вчера премиерът Денков каза, че е възможно да поискаме отлагане на преразглеждането на фактора инфлация и евентуално влизането ни в Еврозоната да не бъде януари, а юли. Каримански обаче смята, че такава практика няма в ЕС – държава да е приета по средата на годината.

НКЖИ блокира усвояването на милиони евросредства

Развитието на проекта за изграждане на „Мултимодална логистична платформа София – Запад (жп – пътен интермодален терминал Волуяк)“ вече повече от година се бави заради липсата на споразумение между инвеститора – „Трансекспрес“ ЕООД и НКЖИ за разрешаване на достъп и изграждане на връзка между бъдещия терминал и държавната жп мрежа. Без споразумение с НКЖИ пък инвеститорът не може да внесе проекта в МРРБ за издаване на разрешение за строеж.

Пожар в терминал на най-големия руски производител на втечнен газ

Пожар терминал втечнен природен газ "Новатек" Уст-Луга

Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ “Новатек” на балтийското пристанище Уст-Луга, съобщи тази сутрин губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко. Според руската информационна агенция “Шот” в района са се чули няколко експлозии. Руското електронно издание “Фонтанка” пише, че преди да бъде съобщено за пожара, местни жители са забелязали поне два дрона, които летят към Санкт Петербург.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст