ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Евродепутатите от БСП: Внушенията на Корнелия Нинова не отговарят на истината

Корнелия Нинова

Евродепутатите от БСП Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева разпространиха декларация по повод неверни твърдения на Корнелия Нинова пред „Тази сутрин“ по БТВ от днес. 

„Във връзка с внушенията на г-жа Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ, сме длъжни да заявим, че те не отговарят на истината. Българските депутати от Групата на социалистите и демократите последователно гласуват ПРОТИВ доставката на оръжие за Украйна. Българските евродепутати-социалисти са сред учредителите на Групата за мир в Европейския парламент, нееднократно са правили изказвания с този призив в пленарната зала и са застъпвали същата позиция в работните дебати. Бихме искали да напомним, че кабинетът „Петков“ (с министър на икономиката самата г-жа Нинова) активно участваше в доставките на оръжия за Украйна по признанието на министър-председателя“, се казва в изявлението на социалистите. 

1. Директен износ за Украйна е нямало, но нашите партньори от Полша и Румъния, Щатите и Англия са купували това оръжие. Да, част от това оръжие е отивало в украинската армия…… Радваме се на заглавието на “Ди Велт”, че България е имала основополагаща роля и е на правилната страна на историята. /Изказване на Кирил Петков в НС на 18 януари 2023 г/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст