ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК може да предприеме допълнителни защитни мерки срещу земеделския внос от Украйна

Европейска комисия еврокомисия, ек

Ако е необходимо, ще бъдат предприети допълнителни защитни мерки срещу земеделския внос от Украйна. Това обяви говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА. Той отбеляза, че възможните мерки все още се обсъждат.

“Ще обявим мерките, когато сме готови. Решенията за Украйна винаги търсят равновесие между подкрепата за страната да устои на руското нападение и едновременно с това да се отчитат последиците за ЕС, включително в областта на земеделието”, каза говорителят. “Стремим се да помагаме на Украйна, но и да чуваме тревогите на засегнатите и да оценяваме доказателствата. Статистиката на ЕК се обновява постоянно по отношение на вноса на земеделски стоки от Украйна”, добави той.

Преди дни Еврокомисията съобщи, че ще предложи тази седмица търговски мерки, които в голяма степен взимат предвид опасенията на земеделците от няколко страни от Европейския съюз по повод вноса на селскостопански стоки от Украйна. Това съобщение бе предшествано от общо писмо от България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, които настояха за въвеждане на тарифни квоти за по-голямата част от украинския земеделски внос.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст